Hívjon minket: +36 (30) 6038 409
H-4300 NYÍRBÁTOR, Fürdő utca – Sárkány Fürdő | |Nézze meg a térképen|
 

Báthori Várkastély és Panoptikum

Bátori Várkastély, Nyírbátor

Bátori Várkastély, Nyírbátor

A Báthori Várkastély történelmi tényeken alapuló állandó kiállítása a város múltjához kötődő Báthori család korát és legendáit eleveníti meg.
Öt képben, 45 életnagyságú szilikonfigura (üvegszemekkel és egyenként beépített szőrszálakkal – tényleg rendkívül élethűek és alaposan kidolgozottak) jeleníti meg a XVI – XVII. század legfontosabb történéseit, miközben több neves, illetve “hírhedt” történelmi személyét is életre kelti.
A megalkotott figurákon minden egyes szőrszál és ránc hihetetlen aprólékossággal van kidolgozva. A hihetetlenül aprólékosan kidolgozott figurák és a korhű környezet kombinációja egyedülálló reneszánsz hangulatot teremt.

Az első a Kenyérmezei csata, mely előtt Báthori István vajda fogadalmat tett: ha Isten győzelemre segíti, templomot emeltet Nyírbátor városában. A csatában többek között Kinizsi Pál is küzdött Isza bég török serege ellen, amelyben a keresztény had győzelmet aratott 1479. október 13-án. Báthori fogadalmához hűen két templomot is építtetett. a mai református és a minorita templomot, melyek a magyar késő gótika igazi gyöngyszemei.

Egy másik jelenet az 1549. szeptember 8-i Báthori egyezménynek állít emléket, mely Erdély és a Királyi Magyarország egyesülését mondja ki és itt Nyírbátorban köttetett.
Egy újabb jelenetben pedig a család hírhedt női tagját, Báthori Erzsébetet láthatjuk vádlói előtt illetve családja körében. A grófnő nevéhez számos rejtély kötődik, pl az egyik történet szerint okkult tanokkal foglalkozott és fiatalságát, szépségét annak köszönhette, hogy szolgálólányai vérében fürdött.
 
Bővebb információ: Báthori Várkastély
 

Nyírbátor nevezetességei, látnivalói:

Ha szeretne többet megtudni Nyírbátorról, látogasson el városunkba és pihenjen meg nálunk!

Reméljük, hamarosan Önt is vendégeink között köszönthetjük a Termál Apartmanban!
FOGLALÁS: info@termalapartman.eu | Tel: +36 (30) 6038 409
logo

 

Keressenbennünket:

4300 Nyírbátor, Fürdő utca
Hungary
+36 30 6038 409

Sign up for Newsletter: